Blog afstudeerstage #12 – uhhhhhh

with Geen reacties

De titel van deze blog is totaal niet interessant, net zoals deze week. Ik ben twee dagen ziek geweest en heb op die dagen vooral in bed gelegen. Dit was op dinsdag en woensdag. Vandaag ben ik terug op het kantoor, gelukkig!

MailChimp en Google Drive

Waar ik wel veel mee heb gewerkt deze week is Mailchimp, een service waarmee je e-mail kunt automatiseren. Ik heb al eerder de layout gemaakt voor de nieuwsbrief, en deze week heb ik gewerkt aan de tweede versie. Het is echt gaaf om te leren wat je allemaal met e-mail layouts kan doen. Er zit zoveel creatieve vrijheid in.

In Google Drive heb je die creatieve vrijheid wat minder.. Wat een gedoe is dat soms. Allereerst doet Drive moeilijk over het plaatsen van fullscreen afbeeldingen. Wil je een mooie coverfoto? Succes!
Daarnaast is uitlijnen een nachtmerrie. In het document wat ik aan het maken was moest een mooie rand aan de onderkant komen als decoratie. Dit kan je doen door een afbeelding in de footer te plakken. Ik heb denk ik wel een half uur alle marges van de pagina moeten veranderen alleen maar omdat deze afbeelding steeds wegviel…

Maar, ondanks deze tijd zien alle documenten en e-mails er fantastisch uit!

Afstudeeropdracht

Nu, the elephant in the room.. Hoe gaat het nou met mijn afstudeeropdracht?

Ik heb op maandag gewerkt aan de eerste deelvraag. Deze is eigenlijk al beantwoord. Het enige wat ik hier nog moet voor doen is dus de deelvraag volledig uitschrijven en wat graphics maken voor de uitslag. Daarnaast moet ik nog een keer kijken naar de categorieën waar de bedrijven in staan.

Verder heb ik wat testlayouts gemaakt, en hier heb ik ook al feedback op gekregen. Ik loop wel achter. Door de dood van mijn oma had ik een aantal weken heel erg veel moeite met creatieve dingen doen. Ik kon gewoon geen ideeën bedenken en alles wat ik maakte zag er niet goed genoeg uit. Gelukkig gaat dit op dit moment een stuk beter, en heb ik al een aantal beslissingen gemaakt. Ik heb onder andere een aantal mooie kleuren gevonden die wat mij betreft goed passen bij het concept.

Adobe Xd

Kim had een leuke aanrader voor het maken van een prototype: gebruik het nieuwe adobe programma. Dit programma heet Adobe Xd. Hiermee kan je prototypes voor verschillende devices maken.

In dit programma heb ik dit prototype gemaakt: https://xd.adobe.com/view/83e6553f-60a2-4997-b6e4-649a135fd5a3/
Dit is een live preview die update als ik veranderingen maak en het opsla!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.