Blog afstudeerstage #14 – Werk aan WordPress

with Geen reacties

Terwijl ik dit aan het typen bent sneeuwt het buiten. Een verassing, maar de lucht in Zeist zag er zo vreemd uit vanochtend dat ik wist dat er iets ging gebeuren. Gelukkig werk ik binnen. En wat een leuke week was het weer!

Animate CC

Eerder in mijn blog noemde ik al het programma Adobe XD, een nieuwe app voor experience design. Hier heb ik een tijdje mee gewerkt en dat beviel me goed. Dit is echter niet het enige programma waar ik mee heb gewerkt – op maandag ben ik aan de slag gegaan met Adobe Animate CC om een HTML of GIF animatie te maken voor Digitaal Groeien. Ik moest even opzoeken hoe het ookalweer werkte maar het is gelukt!

Naast Animate CC en Adobe XD werk ik ook wel eens met Photoshop, After Effects, Illustrator, Dreamweaver, en Première…😅

Artikelen.. Artikelen!

Ik heb daarnaast een aantal artikelen mogen schrijven. Een van de onderwerpen was het budget wat naar digital advertising gaat. Ik vind dit zelf super interessant en het was cool om het onderzoeksrapport door te nemen. Wel was ik een tijdje het rapport van vorig jaar aan het lezen.. oeps.

Online is dit jaar groter geworden dan televisie. PR en marketing gaan nog steeds en de komende jaren over super gepersonaliseerde content. Ik ben fan.

WordPress werkzaamheden!

Deze week heb ik als een malle, zeker anderhalve dag alleen maar in WordPress gewerkt. Het is elke keer een puzzel om uit te vogelen hoe je iets op een bepaalde manier kunt visualiseren. Na al die jaren ben ik nog steeds fan van het platform, het is gewoon fijn om in te werken.
Het is minder fijn om 30 pagina’s aan te passen maar het is in ieder geval gedaan!

Yogscast Jingle Jam

Iets wat niets met werk te maken heeft. Een belangrijk onderdeel van deze week was het begin van de Yogscast Jingle Jam. De Yogscast is een bedrijf met een groot aantal YouTube kanalen en zij zijn mijn favoriete content creators. Dit is al de 4e keer dat ik doneer voor de Jingle Jam. Ze hebben een recordbedrag binnen een week opgehaald (Meer dan 3 miljoen op dit moment) en ze gaan nog de hele maand door. Ik vind het zo gaaf!

Ik heb letterlijk elke dag wel iets gezien, via twitch.tv/yogscast 🙌

Dat waren weer wat opvallende? dingen van deze week. Het was druk. Het gaat beter dan eerst. Ik heb veel werk verricht deze week en ik hoop dat het wat gaat bijdragen aan mijn afstuderen.. Ik begin zenuwachtig te worden…

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.