Blog Afstudeerstage #17 – typing… typing!!!

Blog Afstudeerstage #17 – typing… typing!!!

with Geen reacties

De feestdagen en vakantie zijn helaas weer voorbij. Het is voorbij gevlogen. Gelukkig heb ik genoeg tijd genomen om uit te rusten, veel te eten en om te reflecteren over mijn stageperiode. En nu, deze week, is het vooral veel typewerk. 😄

Verslag

Het is een puzzel om alle stukken die ik al geschreven heb bij elkaar te zoeken, maar er begint eindelijk een soort van logica in te zitten. Mijn eerste en tweede deelvraag zijn al bijna klaar. De derde deelvraag is nog veel typewerk maar de stappen zijn eigenlijk gezet. Voor de vierde deelvraag moet ik nog een groot stuk typen maar ik ben er al wel aan begonnen.

Ik had steeds het idee dat ik niet zoveel heb gedaan, maar als je dan alles bij elkaar gaat zetten blijkt het dat er toch best veel is gebeurd in de afgelopen maanden.

Mijn grootste prioriteit is om het verslag zo ver mogelijk af te krijgen. Ik wil het deze week sowieso in één document hebben staan. Gelukkig gaat het goed.

(Writers?)block, depressie?

Tijdens mijn vakantie heb ik erg veel nagedacht over mijn stage en over mijn opdracht. Ik merkte eigenlijk dat ik sinds de dood van mijn Oma niet meer 100% heb kunnen geven. Ik had een mentaal blok. Ik staarde soms hele dagen naar mijn scherm. Verloren tijd die ik nu hard had kunnen gebruiken.

Ik weet niet waar dit mentale blok vandaag kwam. Ik ben tijdens de vakantie tot de conclusie gekomen dat het waarschijnlijk een combinatie van verschillende dingen is. Het overlijden van mijn oma is erg hard aangekomen. Dementie had haar al veranderd, maar voordat ze dement was was ze zo goed. Door en door goed. En nu heeft ze eindelijk rust.

Daarnaast ben ik de hele dag lang druk. Ik woon al anderhalf jaar op kamers, en dat betekend dat ik naast het werk van 10 tot 6 ook nog moet koken, schoonmaken en andere klussen moet doen in huis. Als het eindelijk tijd is om te relaxen is het vaak 9 uur ‘s avonds.

Voeg daar nog wat pessimisme en spanning aan toe (ik ben nog lang niet klaar om af te studeren!), slechte slaap, ambities buiten school waar ik bijna geen tijd voor heb (vooral cosplay) en het letten op financiën… Het is best veel om te verwerken.

Ik noem depressie in het tussenkopje omdat het lijkt op depressie. Het enige is, toen ik last had van depressie (op mijn 17e, 18e) kon ik vaak m’n bed niet uit. Soms wil ik wel blijven liggen, maar ik ben gewoon elke dag naar werk gegaan. Het is misschien minder erg, maar mentaal voelt het hetzelfde.

Dit stukje is nu wel echt heel persoonlijk. Maar ik vind het belangrijk om dit te noemen. Ik merk dat ik deze week al goed bezig ben. In plaats van 8 uur schermstaren heb ik op dinsdag minimaal 6 uur gewerkt. Vandaag (woensdag) ben ik al vanaf half 11 aan mijn verslag bezig. De naderende deadline helpt mij ook heel erg. Ik merk dat het schrijven dan vaak vanzelf gaat.

Maar goed, ik update deze blog vrijdag weer. Niet over mijn mentale staat, maar ik ga schrijven of mijn verslag al in InDesign staat.

 

Stress en series 📽

Deze week in Stress en series: Totaal vergeten welke series je hebt gekeken!

In de vakantie heb ik wel een gave film gekeken met m’n moeder. We keken gewoon via Netflix.

Deze film heet Doctor Strange. Het is een film van de Marvel Cinematic Universe, dus je kan het plot al (bijna) raden.

Benedict Cumberbatch speelt Doctor Strange, een beroemd chirurg die zeer verfijnd werk doet met zijn handen.

Hij krijgt een auto-ongeluk (niet rijden en met je telefoon spelen tegelijkertijd!!) en krijgt hierbij ernstige zenuwschade aan zijn handen. Hij zet alles op alles om zijn handen te laten genezen, maar het is ongeneesbaar.

Hij hoort vervolgens geruchten over iemand die zijn rug had gebroken en ernstige zenuwschade had. Deze man was naar Tibet gegaan en heeft daar opnieuw leren lopen.

Dus Doctor Strange reist naar Tibet, en leert daar over magie. En wordt uiteindelijk een tovenaar.

 

Ik heb er erg van genoten. Het enige is dat Marvel films erg voorspelbaar zijn wat betreft hun opzet. Sinds Doctor Strange een film is die het karakter introduceert is dit niet gek. De magie is gaaf en soms erg inception-achtig.

Mads Mikkelson speelt daarnaast een villain. Die man is de perfecte slechterik.

 

HUIDIG STRESS LEVEL: 4/10

 

De uitgelichte afbeelding is gemaakt door Nicole Mason op Unsplash. Het gevoel wat deze foto weergeeft past precies bij het stukje over mentale blokkades. Had ik al gezegd dat Unsplash een fantastische site is? Ik hoef geen credit te geven voor de foto’s, ze zijn allemaal in het publieke domein, maar ik doe het toch. ☺

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.