Blog afstudeerstage #18 – Mag InDesign eindelijk gesloten worden?

with Geen reacties

Na ongeveer één miljoen keer m’n huidige scriptiedocument door te lezen is het eindelijk tijd voor de laatste check morgen. Het was heel wat werk. Heeeeeel wat werk. Ik ben echter enorm blij hoe mijn verslag eruit ziet.

Scrrrrrriptie

Dit bovenste gaat natuurlijk over mijn scriptie – een monsterdocument van op dit moment 80 kantjes. Dit wordt een dure zaak – ik moet het verslag ook nog laten afdrukken en inbinden. Volledig in kleur ook. Oei.

Het verslag is volledig in InDesign geplakt. Elk blokje is met de hand opgemaakt. Het hele proces van in elkaar zetten duurde 9 uur en dat is zonder de later gemaakte tweaks.

DigitaalGroeien

Naast het werken aan het document heb ik ook veel gedaan aan DigitaalGroeien. Ik heb onder andere de Roadmap klikbaar gemaakt zodat elk onderdeel een eigen pagina heeft (20 pagina’s in totaal). Hier heb ik een template voor gemaakt en 20 keer gekopieerd. Daarna heb ik op elke losse pagina de hyperlinks en de titels aangepast.

Stress & Series 📽

Ik heb deze week eigenlijk niks te vertellen over series. Ik heb namelijk geen nieuwe series gekeken.

Wat ik heb wel gedaan is gamen in mijn vrije tijd. Ik heb de afgelopen dagen wat Starbound gespeeld.

Starbound is een 2d ruimte exploration game waarin je met jouw poppetje en ruimteschip verschillende planeten en sterrenstelsels gaat bezoeken. Op deze nieuwe planeten ga je onder andere op zoek naar (zeldzame) metalen, nieuwe crewleden, bouwblokken en verschillende soorten meubels.

Mijn poppetje is een Glitch, een robot.

Je hebt als missie om een groot ruimtemonster te verslaan. Dit ruimtemonster heeft de aarde verwoest.

Huidig Stress Level: 3/10 (het werk is al gedaan) 🌞

Het zit er bijna op! Dit was al week 18. Nog twee weken bij JijOnline. Nog even keihard aan de slag!
Nu nog wachten op wanneer de afstudeerzittingen zijn.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.