Doei 2014!

with 2 reacties

Misschien is het jullie al opgevallen – ik heb expres ‘mijn jaar op facebook’ niet gedeeld. Deels omdat de helft daarvan uit 2013 was, en deels omdat niemand het wat kan boeien wat je een jaar allemaal hebt uitgespookt.

Desondanks moet ik wel zeggen dat 2014 voor mij erg belangrijk was. Misschien niet zo zeer op het gebied van spullen, vriendschappen of andere speciale gebeurtenissen, maar wel op het gebied van zelfontplooing, of iets dergelijks.

Niet alleen heb ik mezelf gepushed om 150% te gaan als het om school ging, maar ik heb ook een heel andere groei meegemaakt. Een groei die ik me twee jaar geleden nauwelijks kon voorstellen – alhoewel, voordat ik naar Nieuw Zeeland ging dan.

Nieuw Zeeland lijkt voor mij wel de eerste stap naar een zelf waar ik trots op kon zijn – het trok me niet alleen uit een depressieve tijd, maar het zorgde er ook voor dat ik besefte dat er meer is in het leven dan alleen werken, slapen en laptoppen. En dat ik best voor mezelf kon zorgen.

Ik heb dit jaar niet alleen meer mijn best gedaan. Ik heb ook, denk ik, mezelf veel meer vorm gegeven. Mezelf weten te accepteren voor wie ik ben. Het feit dat ik mijn middelvinger mooi heb opgestoken naar een of andere 14-jarige snotneus die een rotopmerking over me maakte, helpt daar ook nog altijd bij, sinds ik het altijd maar probeerde te negeren.

Ik weet dat ik niet altijd de sociaalste persoon ben, maar dat is voor mij een mooi streven. 2015 wordt waarschijnlijk niet veel beter of mooier of geweldiger dan dit jaar. Toch is het wel fijn als je kan zeggen dat je jezelf hebt verbeterd.

En dat brengt me weer even terug op Nieuw Zeeland – oud en nieuw was de enige avond dat ik tot diep in de nacht door heb gefeest met een stel mensen die ik net had ontmoet. Backpackers zijn echt geweldige mensen, en dit was de eerste keer dat ik me echt ergens zo vertrouwd voelde dat ik dat kon – mijn onzekerheid en haat tegenover uitgaan loslaten. Iets wat ik nooit heb gedaan in Nederland en vooral ook niet in Amersfoort. Moge alle Oud & Nieuw feestjes van dit jaar zo vertrouwd en zo geweldig zijn als 2 jaar geleden.

Proost!

2 Responses

 1. linda butselaar
  | Beantwoorden

  Ik ben trots op je Yvonne!
  Dikke middelvinger naar iedereen met een kut mening en gewoon lekker genieten, zoals ieder ander dat ook hoort te doen..! Schijt hebben zorgt er namelijk voor dat je minder onzeker bent en juist van het leven kan genieten..! Dus mijn goede voornemen voor komend jaar is dan ook; Meer schijt hebben aan wat een ander vindt en lekker doen waar IK me goed bij voel..

 2. Yukio
  | Beantwoorden

  Best wel een mirakel hoe ik hier ben terecht gekomen, maar dit stukje tekst is mooi geschreven! šŸ™‚

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.